Bahan-bahan : 140 gm butter/majerin 70 gm gula icing 1biji telur ½ tsp baking powder 2 sudu besar choc chips ¼ tsp teh cuka 1 tsp liquid glucose 1 tsp emplex 1 titik pewarna merah 2 tsp parmesan cheese 30 gm walnut cincang 40 gm sunflower seed 3 tsp yogurt 1 tsp tepung jagung 80 gm tepung red rose 80 gm tepung red velvet ================================================ Cara-Cara Membuatnya: 1.Pukul butter & gula icing selama 5 minit 2.Masukkan putih telur dahulu dan pkl 2 minit 3.Masukkan kuning telur & pukul 2 minit 4.Masukkan semua bahan kering 5.Masukkan walnut & sun flower seed,Tinggal sedikit untuk hiasan 6.Masukkan yogurt,cuka,choc chips,liquid glucose & pewarna merah 7.Setelah sebati masukkan 1 sudu besar tepung red rose 8.Masukkan adunan dlm piping bag & pipe biskut 9.Hias dgn walnut dan sunflower seed 10.Bakar pada suhu 160-180’c selama 15 -20 minit ================================================ Hiasan: 1.Cairkan Coklat putih secara double boiler 2.Masukk
Komentar
Posting Komentar