Resepi Kek Sarang Semut
Terima Kasih | Noryss Aleeya
Kek sarang semut...Alhamdulillah..saya perap 2 jam je da ok da....so,mari kita try sesama buat kek guna barang simple ni....nyum3...kenyal2 gitu....
Bahan A
1 + 1/4 cawan gula
1 cawan air panas
Bahan B
4 biji telur gred A
1/4 cawan susu pekat(saya buat 5 sudu besar)
1 sudu teh esen vanila
125gram butter (dicairkan)
2 sudu kecil soda bicarbonate(sama dgn 1 sudu besar)
1 cawan tepung gandum
Cara2 digambar bawah ye...
Biar larut atas kuali...
Pastu letak 1 cawan air panas..HATI2..Memang akan menggelegak sikit tu...tuang slow2 k....tuang dari tepi kuali...jangan semua sekali gus...slow2...da siap biar rehat jap kat tepi
Masukkan susu pekat..saya letak 5 sudu besar@1/4cawan
Letak esen vanila 1 sudu teh
Pastu masukkan 125 gram butter yang dicairkan ...
Pastu masukkan 1 sudu besar soda bicarbonate(ayak)
Pastu masukkan 1 cawan tepung...(ayak jugak)
Pastu gaul sampai rata
Pastu masukkan gula dalam kuali tadi...saya tapis elakkan ketul2...
Pastu masukkan 125 gram butter yang dicairkan ...
Pastu masukkan 1 sudu besar soda bicarbonate(ayak)
Pastu masukkan 1 cawan tepung...(ayak jugak)
Pastu gaul sampai rata
Pastu masukkan gula dalam kuali tadi...saya tapis elakkan ketul2...
Komentar
Posting Komentar