Terima Kasih Dy'an Mohamad Sblm ni buat dia jd mengembang meleper 😂😂😂 ada kesilapan teknikal sikit 😜😜😜 Kali ni buat menjadi,dia mmg mengembang sikit tp bkn lah mengembang meleper mcm sblm ni 😂😂😂 Terima kasih pada sis2 dlm ni yg tlg sy ri tu 😘😘😘 ni gne repesi lain cme teknik tu ikot nasihat2 sis2 dlm ni 👍👍👍 ↔ ada yg nk resepi ke?😁😁😁 ------------------------------ --------------- Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Krup Krup Krup 250gm butter/majerin 100gm gula aising 200gm tepung gandum 50gm tepung jagung 1 sudu kecil esen vanila Cornflakes secukupnya Cara Pukul butter & gula sehingga sebati n nampak berkrim. Gaul pakai senduk je Pastu masukkan esen vanila dan tepung yang dah di ayak. Gaul hingga sebati (adunan memang lembik ye) Masukkan cornflakes dalam mangkuk dan ramas sedikit.sudu kan adunan tepung ke dalam cornflakes dan golek2 kan.hias dengan ceri/kismis/choc chip ikut suka.masuk dalam oven dan bakar smp masak.suhu 160c 20-15 minit ikut oven masing masing. S...
Terima Kasih | Saidatulakma Lembutnya kek Pelangi mkn pns2 ni... SEDAPPP 3 biji telur 1 cawan majerin 1 cawan gula castur/gula halus 2 cawan tepung gandum (kalau guna tepung naik sendiri tak perlu guna baking powder) 1 sudu makan baking powder 2 sudu besar susu pekat manis 1 sudu kecil esen vanila Perwarna ikut suka Cara buat. 1. Pukul majerin bersama gula sampai kembang. 2. Kemudian masukkan telur satu persatu. 3. Pukul lagi adunan sehingga kembang. 4. Masukkan esen vanila dan susu pekat kacau ratadan sebati. 5. Masukkan tepung yg dah diayak bersama baking powder (kaup balik jer) 6. Bahagikan pada 2 atau 3 bahagian dan bubuh warna ikut suka hati . 7. Tuangkan ke dalam loyang yang telah disapu majerin dan di alas kertas. 8. Tuangkan satu persatu warna mengikut citarasa. 9. Bakar selama 40 minit dengan suhu 160 darjah atau sehingga masak
Komentar
Posting Komentar